Založ si blog

Vládnu nám debili?

Listovaním vo významovom slovníku sa dozvieme nasledujúce vysvetlenia: kretén – duševne zaostalý človek, hlupák debil – človek postihnutý debilitou, slangový výraz pre hlupáka

Niekedy v roku 2002 po voľbách, keď nám ukázali v TV čerstvo zvoleného starostu, ktorý s veľkými ťažkosťami prečítal sľub (nie som presvedčený, či vedel písať) som sa ministerky Lucie Žitňanskej spýtal, či by kandidáti do verejných funkcií nemali mať uzákonené podmienky, čo všetko by mali pre to, aby mohli verejnú funkciu vykonávať – spĺňať. Odpovedala mi, že je demokracia, šancu má každý. Takže si môžeme zvoliť aj debila.

Pre získanie vodičského preukazu, pitie alkoholu, byť profesionálnym vojakom, vlastnenie zbrane……, tam neplatí demokracia? Prečo tam musíme spĺňať určité podmienky?

Podľa mňa by kandidáti mali okrem vzdelania, bezúhonnosti…… prejsť aj inteligenčnými testami. Hlavne inteligenčnými testami, lebo vzdelanie si dnes môžu kúpiť. A kúpiť si ho môžu preto, lebo niektorí páni profesori, ktorí vykazujú aj 20 hodinové denné úväzky na školách, sú nenažraní a je im jedno, že dehonestujú meno školy, hlavne že urobil zo seba úplatného „starého uja“.

Už pred vyše 20-timi rokmi sa písalo o tom, ako sa dajú zohnať maturitné vysvedčenia a za koľko. Keďže sme chceli byť svetoví, vypracovali sme sa rýchlo aj v predaji vysokoškolských titulov. Teraz popustím troška fantáziu, nie veľa, lebo by moja úvaha bola nepravdepodobná. Skončil som s odretými ušami ZDŠ a išiel som na učňovku alebo nikam alebo na gymnázium. Gymnázium som ledva, ledva skončil aj za pomoci rodičov (naturálne, finančné úplatky?). Rodičia majú peniaze a známosti a naskytla sa možnosť ísť do politiky. Ak mám učňovku alebo nič, tak mi kúpia maturitné vysvedčenie a v skrátenom konaní, ako nadaný, som získal aj VŠ vzdelanie – najčastejšie titul Mgr. Takže mi z toho vychádza, že vo vláde, parlamente, vo VÚC atď. môžeme mať vo funkciách debilov, kreténov, magorov  s ukončeným základným vzdelaním poprípade vyprosenou maturitou. Keďže VŠ titul si kúpili (plagiát), tak majú absolvovanú max. maturitu. A títo debili sa o nás starajú ako o vlastné deti. Riadia ekonomiku, hospodárstvo, zahraničnú politiku, zdravotníctvo, školstvo ……. Nakupujú neschválené vakcíny (verím, že nimi dajú zaočkovať svojich najbližších), neschvaľujú z trucu zákony koaličného partnera napr. o dotáciách a tým spôsobujú rodinné tragédie, Vyhadzujú peniaze na nezmyselné testovanie a nevhodné testy, Dohadzujú susedom kšefty s vakcínami. To je o vzdelaní.

O inteligencii debilov a nedebilov je tiež na uváženie, či by nebolo lepšie, ak by bol zvolený miesto niektorého  politika napr. hojdací koník.  Páni Budaj, Naď, Pročko, Krajčí, Gyimesi, Šípoš a mnohí ďalší by možno urobili lepšie, keby sa venovali len svojej agende a nehodnotili nič mimo nej. Moja matka vravela o tom, ktorý klamal a zavádzal, že si robí z huby riť. A keď títo politici hovoria mimo svojej agendy a nezmyselne obhajujú Matoviča, zahraničnú aktivitu a pod., tak okolo nich je veľmi veľa smradu.     

Matovič zasmradil svojimi výrokmi obrovské okolie. Potom sa ospravedlňoval, potom sa odobral k budúcej likvidácii vlády ako minister financií a potom sa odobral ako maturant a bývalý premiér a terajší minister financií a možno aj zástupca ministra zdravotníctva a možno aj hospodárstva do Moskvy dotiahnuť prúser so Sputnikom, ktorý ešte nikde na testoch (nielen v EMA) neprešiel, lebo Rusi nedodali nikomu požadované podklady a negarantujú, že všetky vyrobené šarže majú rovnaké vlastnosti. Ale náš maturant sa s tým neuspokojil a verí, že šťastne pochodí (možno má lojálneho min. zdravotníctva). V podstate sa nemusí ničoho báť, lebo ako člen vlády , ak vyhodí do vzduchu aj miliardu, za škodu nezodpovedá. Možno si to nevie ani spočítať, sú to veľké čísla (verím, že problém mu robí aj veľká násobilka) a na ministerstve je krátko.

Pre výlet do Moskvy a Budapešti ho potešila určite aj podpora módnej ikony p. Remišovej. Podľa jej vyjadrení by som predpokladal, že aj ona sa dá s najbližšou rodinou Sputnikom zaočkovať.

Myslím si, že následky na zdraví vyplývajúce z očkovania neschválenou vakcínou by nemal znášať len štát, ale trestne aj finančne by mali byť postihnutí aj kreténi, ktorí očkovanie neschváleným Sputnikom schvália.    

Matovič sa ospravedlnil  aj svojím dcéram – až vyrastú a budú chápať poznámky okolia a politiku, budú sa za otca hanbiť. On si to neuvedomuje, je to nad  jeho možnosti chápania a posúdenia, a to je aj o výške IQ jedinca. A preto by mali byť stanovené kritéria na obsadenie  verejných funkcií.

Inak mám budú vládnuť debili alebo to uchopí a už natrvalo – mafia.

Mali by držať Slovania spolu?

26.03.2024

Počúvam často, že by mali Slovania držať spolu , ale prečo, to som nepočul. Tento výrok som počul aj od hoaxáka zo Súmračnej. Tento „Nostradamus“, ktorý so svojim Che Guevarom ešte 23.2.2022 tvrdili, že Rusi Ukrajinu nenapadnú ,ten istý „Nostradamus“ nedávno predpovedal, že v Kyjeve (snáď aj na Ukrajine) vojna nie je. Keď tam nie je vojna, prečo [...]

Sauron zo Súmračnej.

14.09.2023

Vídavame ho takmer každý deň na tlačovkách, na ktoré novinári chodia asi za chlebíčky a píšu o jeho klamstvách a výplodoch, ako o ekonomickom zázraku. Keby tam nechodili a nešírili jeho vymyslené svinstvá, nikto by o ňom asi nevedel. Takto šírením jeho zloby rozoštvávajú ľudí. Rozosieva svojimi fabuláciami len zlo – pre svoju [...]

Je mi zle z tých chrapúňov.

13.02.2023

Máme obrovské šťastie, že sme sa narodili v krajine, kde 78 rokov nebola vojna, nie je vojna a netrpíme ani hladom a nedostatkom pracovných príležitostí. Žijeme si na úrovni, ktorú nám môže závidieť väčšina obyvateľov sveta. Ale všetko môže byť inak. 32 rokov sme mali možnosť pozdvihnúť našu úroveň po ekonomickej, kultúrnej, športovej aj [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00, aktualizované: 07:40

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 21604x
Priemerná čítanosť článkov: 2400x

Autor blogu

Kategórie