Založ si blog

Je mi zle z tých chrapúňov.

Máme obrovské šťastie, že sme sa narodili v krajine, kde 78 rokov nebola vojna, nie je vojna a netrpíme ani hladom a nedostatkom pracovných príležitostí. Žijeme si na úrovni, ktorú nám môže závidieť väčšina obyvateľov sveta. Ale všetko môže byť inak. 32 rokov sme mali možnosť pozdvihnúť našu úroveň po ekonomickej, kultúrnej, športovej aj politickej stránke. Nestalo sa.

Lebo väčšinou sme volili populistov, chrapúňov a gangstrov, ktorí rozkrádali cielene a organizovane štátnu kasu. Je mi zle z tých politických vredov, ktorí sa v každej debate presúvajú zo štúdia do štúdia a vedú dookola tie isté blbé, klamlivé, zavádzajúce, prázdne a hlavne štvavé reči.

Je mi zle z tých chrapúňov,

– ktorí hovoria, že konajú podľa politickej vôle(čiže nie podľa toho, čo je pre ľudí dobré a to len preto, aby mohli kradnúť , mať imunitu a napádať štátne orgány)

– ktorí zničili naše školstvo (od základného až po VŠ) – (nevzdelanému národu sa ľahšie vymývajú mozgy)

– ktorí zvyšujú vzdelanosť obyvateľstva kupovaním si VŠ titulov

– ktorí vo svojej tuposti  sú členmi parlamentu, vlády ako aj primátori a starostovia

– ktorí položili zdravotníctvo aj ekonomiku na kolená (zaradili sme sa aj za Rumunsko)

– ktorí skorumpovali značnú časť polície, súdnictva, prokuratúry, úradníkov, štátnu správu

– ktorí sa hrajú na znalcov všetkého, verejne ľuďom klamú, šíria hoaxy a veštia prognózy na úrovni poplašných správ

– ktorí každú chvíľu zvolávajú tlačovky a stoja tam vedľa seba ako ovce a napádajú všetko, len aby oblbli ľudí, ovládli štát a uchytili už nenávratne moc

– ktorí kryjú aj pomocou polície a prokuratúry zločiny, korupciu, napomáhajú vraždám, únosom, streľbu prezidenta na poľovníkov…..

– ktorí kandidujú len preto, aby mohli kradnúť , mať imunitu a napádať štátne orgány

V nedeľu 12.2.2023 v relácii „O 5 dvanásť“  Takáč nepriamo schvaľoval únos Vietnamca, lebo ako povedal, Vietnamec urobil miliónové podvody. Tomu tento vzdelanec verí, ale neverí, že sme ho pomohli uniesť. A ľudia s takýmto IQ sú v parlamente.

Všimnite si, že keď naši rečníci nevedia správne argumentačne reagovať, tak sa priblblo usmievajú – až rehocú. Vtedy im ľudia uveria. Vynikajú v tom Takáč, Šutaj Eštók, Tomáš, Blanár, Pellegriny …… najuškerenejší je ten spuchnutý ožran, ktorý by sa hanbil byť v parlamente (jeho výrok).

Za socializmu študovali právo hlavne tí, ktorí na iné nemali. Nakoniec ani nebolo na rozvoj veľa možností , lebo boli len podnikové a občianske spory a aj tam rozhodovali stranícky a aj podľa úplatku. Viacerí z týchto odchovancov socializmu to po roku 1989 rozšírili na spoluprácu s mafiánmi, korupčníkmi, kúpenými rozsudkami aj s pomocou svojich kolegov. Viacerí nečestným spôsobom nadobudli obrovské majetky a tento spôsob „poctivosti“  naučili aj svoje deti, ktorým odporučili, poprípade aj vybavili štúdium (o vybavení by mohol rozprávať aj kapitán Danko). A viaceré z  ich detí sedia v parlamente s 2-4 tisícmi hlasmi a myslia si, že rozumejú aj atómovej elektrárni. Dokonca jeden z nich chcel, aby sa minister Káčer ospravedlnil za svoje pravdivé výroky! Máme vládu väčšinou tupých právnikov, nie odborníkov!

Keď bola korona, vykrikovali, čo mala vláda urobiť a neurobila (oni návrh nedali), keď bolo po korone, tak vykrikovali, čo by mala vláda urobiť (dajte rodinám 1500 eur), ale nepovedali odkiaľ. V nedeľu 12.9.2023 v relácii „žiaril“ Pellegriny – „kúpme menej tankov a peniaze rozdajme ľuďom“. Príčetný to nemôže povedať!!

Keď nastala kríza, tak Šutaj Eštók. Takáč, Pellegriny, Tomáš …… šírili poplašné správy, že elektrina a plyn budú stáť vyše 1 000 eur/MWh!! Nikto sa z nich za klamstvá neospravedlnil .

Myslel som si, že poslancom parlamentu môže byť len občan SR, samozrejme aj inej národnosti , ako slovenskej . Ale asi to nie je pravda. Jeden poslanec, ktorého topánky trčia z Orbánovho zadku, ktorý mal pri rokovaniach v parlamente na rúšku zobrazenú maďarskú zástavu, ktorý si slovenské meno zmenil na maďarské, ktorý by sa chcel hrať na zahraničného experta, lebo pozná Orbána, ktorý do Starej Bystrice chcel ísť preto, lebo tam ako povedal živého Maďara nevideli , podľa neho vlastne nie je Slovák, ale Maďar! Tak nech vypadne zo slovenského parlamentu!!

Takíto jednotlivci sa podľa svojej tuposti  a charakteru spájajú do celkov – strán. Najväčšie svinstvá na ľuďoch robili komunisti, fašisti, nacionalisti. Také trojvládnutia sme tu už mali a hrozí nám opäť. Po voľbách sa strany spájajú, aby sa mohli vydierať. Napr. mafiánska strana chcela vystúpiť z koalície ak nebudú jej koaliční partneri voliť Žilinku. Zvolili ho a on im vytiahol z basy šéfa SIS. Táto strana je tak dobrosrdečná, že príjme za člena aj korupčníka Borbuľu a tupeto kandidujúce s jej IQ na starostku. Socialisti drancovali Slovensko 12 rokov a keď nevyhrali voľby, tak sa oddelila od nich časť zlodejov a že budú lepší socialisti. Fašisti obchodovali s hlasmi pri hlasovaní v parlamente a keď mali „prúsery“ v strane, tak sa oddelila časť fašistov , a že už budú lepší fašisti – a naďalej popierajú, že počas 2. svet. vojny bol holokaust. A tieto strany kombinujú, vydierajú sa a kalkulujú, kto, s kým, kedy a za čo sa spojí. O ľuďoch tejto krajiny reč nie je. Vy nás len voľte, my vás za to okradneme a popri tom budeme súťažiť o uzákonenie najväčšej sprostosti.

V súčasnosti je to návrh zákona od Kollárovej ošetrovateľky Krištúfkovej.  Aby mohli rozhadzovať peniaze, tak chcú zvyšovať dane úspešným zato, že prosperujú. Nie sú to debaty len o bankách, ale aj o podnikateľoch a „zabití“ ekonomiky. Vo víkendovej debate na túto tému hviezdil už spomenutý Maďar. Poslanci majú platy až do 5 814 eur (Sme 9.2.2023), ale nedal návrh, aby si ich znížili – radšej zoberme druhým. Niektorí  poslanci si nezaslúžia ani 2 000 eur. A čo tak siahnuť na státisícové platy ich kamarátom?:

https://www.aktuality.sk/clanok/2jW9dl6/najlepsie-zarabajuci-verejni-funkcionari-sedia-v-narodnej-banke-a-javyse-prehlad-

Grécko po skončení vlád socialistov v roku 2019 a nastúpení stredopravej vlády, skončilo v minulom roku v hodnotení 34 krajín (hodnotil sa ekonomický rast, inflácia, jej štruktúra, vývoj akciového trhu a verejný dlh) na prvom mieste. Slovensko je tretie od konca!  Grécko za rok 2021 malo rast HDP 8,4 % a v roku 2022 5,6 %  a to sa musí vyrovnať s migračnou krízou a zlými vzťahmi s Tureckom. Sociálnu pomoc robia adresne. Testujú príjmy, soc. situáciu a pomoc poskytujú len tým, ktorí ju naozaj objektívne potrebujú. Nerozhadzujú. A to je to Grécko, kvôli ktorému padla Radičovej vláda – Sulík by k tomu aj mal čo povedať.

Poľsko si úžasným tempom vybudovalo cestnú infraštruktúru, od roku 2014 vybudovalo a rozpracovalo 3 600 km diaľnic, stalo sa sebestačné v potravinách, rast HDP v r, 2021 je 5,3 %, v roku 2022 4,9 %. nezamestnanosť pod 4,9 %, buduje najsilnejšiu armádu v Európe …..  Všetci pred nami v prosperite „utekajú“.

A u nás sa strany (spolky vagabundov) hádajú, kradnú, zahlcujú ľudí hoaxami, klamú, len aby ich strana za každú cenu získala moc a zbedačila tento národ.

Pokiaľ ľudia budú voliť „fešákov “  a nie podľa programu strán a zvážení  možnosti jeho reálnosti, ako aj zhodnotenia ich doterajšej činnosti, dopadneme tak, že šikovní a nadaní odídu tam, kde budú mať podmienky na prácu, kde sa budú môcť vzdelávať , mať primeranú zdravotnú starostlivosť, pre svoje deti školstvo na úrovni, služby a štátnu administratívu na vysokej úrovni a nebudú zaťažení politickými tupcami. A že sa tak dlhodobo deje, to už vieme všetci.

Mali by držať Slovania spolu?

26.03.2024

Počúvam často, že by mali Slovania držať spolu , ale prečo, to som nepočul. Tento výrok som počul aj od hoaxáka zo Súmračnej. Tento „Nostradamus“, ktorý so svojim Che Guevarom ešte 23.2.2022 tvrdili, že Rusi Ukrajinu nenapadnú ,ten istý „Nostradamus“ nedávno predpovedal, že v Kyjeve (snáď aj na Ukrajine) vojna nie je. Keď tam nie je vojna, prečo [...]

Sauron zo Súmračnej.

14.09.2023

Vídavame ho takmer každý deň na tlačovkách, na ktoré novinári chodia asi za chlebíčky a píšu o jeho klamstvách a výplodoch, ako o ekonomickom zázraku. Keby tam nechodili a nešírili jeho vymyslené svinstvá, nikto by o ňom asi nevedel. Takto šírením jeho zloby rozoštvávajú ľudí. Rozosieva svojimi fabuláciami len zlo – pre svoju [...]

Vláda by sa nemala dať vydierať.

23.11.2022

lekári, odbory,

Demmin

Keď matky topili svoje deti. Hromadné samovraždy v nacistickom Nemecku

27.04.2024 12:00

Nacistická propaganda a strach z Červenej armády v apríli 1945 spôsobili, že v mestečku Demmin spáchalo samovraždu najmenej 900 ľudí.

vezuv

V okolí sopky Vezuv zaznamenali silnejšie zemetrasenie

27.04.2024 11:51

Oblasť okolo sopky Vesuv neďaleko juhotalianskej Neapola dnes ráno zasiahlo zemetrasenie o sile 3,9 stupňa.

Dvoch neplnoletých zasiahol prúd, vyliezli na odstavený vlak

27.04.2024 11:29

Dve neplnoleté osoby zasiahol na železničnej stanici v Malackách elektrický prúd. Stalo sa tak po tom, čo vyliezli na odstavený vlak.

škola, školák, žiak, hodina, vyučovanie, trieda

KVÍZ: Predveďte sa, akí ste slovenčinári. Nie je to tak zlé alebo také zlé?

27.04.2024 10:22

Kvíz rýchle preverí vaše znalosti slovenčiny. Ktorá z dvoch možností je správna?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 21627x
Priemerná čítanosť článkov: 2403x

Autor blogu

Kategórie